Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

De tijd in ...

In de wereld

In de 20e eeuw heeft de Nederlandse MSC provincie een krachtige impuls gegeven aan het ontstaan van plaatselijke kerken met name in Indonesië, Brazilië en de Filippijnen. Missie in het buitenland bepaalde het karakter van de Nederlandse provincie. U kunt daarover lezen in de geschiedenis van de Nederlandse MSC provincie.

In totaal heeft de Nederlandse provincie van onze congregatie ongeveer 800 missionarissen uitgezonden, de laatsten rond 1970. Terwijl het aantal missionarissen vanuit Nederland terugliep, nam in de voormalige ‘missiegebieden’ het aantal landeigen leden juist toe. In menig opzicht hebben zij de fakkel overgenomen. Mede dankzij hun enthousiaste inzet is de Congregatie op dit moment werkzaam in 55 landen.

Chevalier Memorial

 

Voorheen keerden missionarissen rond hun ‘pensioengerechtigde leeftijd’ terug naar hun land van oorsprong, Nederland. Tegenwoordig kiezen de missionarissen er meestal voor oud te worden in het land waar zij hun beste krachten hebben gegeven. De mogelijkheid om alsnog terug te keren naar Nederland, blijft echter open.