Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

De tijd in ...

MST - Mensen in beeld houden

mst schilderijEen groot diaconaal project voor vluchtelingen, mensen die werkloos zijn of dak- en thuisloos, of voor mensen die graag anderen willen ontmoeten. Veelal op vrijwillige basis worden allerlei soorten cursussen en taallessen gegeven. Ook is het mogelijk om gewoon binnen te komen voor een kop koffie. Het project is ooit opgestart door vrijwillig(st)ers en ondersteund door beide congregaties.

Door de jaren heen is het geheel overgegaan in handen van niet-religieuzen en heeft het een eigen vorm ontwikkeld op de weg van het H(h)art: Iedereen met een hart voor mensen is er welkom om als vrijwilliger/ster een taak op zich te nemen. Het maakt niet uit of mensen dat onder woorden kunnen brengen. De taal van de kerk hoor je er nauwelijks, maar de taal van het H(h)art kan je er niet ontgaan: die wordt overal in het gebouw uitgedragen in een levenshouding van aandacht, respect en barmhartigheid!

Meer informatie
Website van MST - Mensen in beeld houden