Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik heb een stuk dankbaarheid voor het leven dat ik heb mogen leven. Ik ben aan de eindfase, dat kan ik niet ontkennen. Maar in plaats van bang te zijn voor het einde is het beter dankbaar te zijn. Niet te veel piekeren.

Kees Swinkels msc (Quezon City, Filipijnen)

De tijd in ...

Woonwagenpastoraat

WoonwagenpastoraatPater Jan van der Zandt msc werkt als landelijk coördinator van het PWN (Pastoraat voor woonwagenbewoners, Sinti en Roma in Nederland). Pastorale en diaconale inzet voor de woonwagenbewoners, Sinti en Roma in Nederland.

Het pastoraat is met de ontwikkeling van de decentralisatie meegegaan en de pastorale zorg voor de woonwagenbewoners, Sinti en Roma verschoof van categoriaal naar regionaal, oftewel van de aalmoezeniers, de paters, naar de parochie.

Burgers en parochianen zien woonwagenbewoners, Sinti, maar vooral de Roma nog vaak als aparte groepen die buiten de samenleving staan. Daardoor nemen zij nog steeds een geïsoleerde positie in. Het werk concentreert zich de laatste jaren dan ook vooral op het bemiddelen tussen deze bevolkingsgroepen en kerkelijke instanties, overheids- en onderwijsinstellingen, want nog steeds, en misschien wel meer nodig dan voorheen, wijzen wij op de achterstandssituatie van deze mensen. Bij de overheid en de Kerk vallen ze vaak tussen wal en schip. Extra aandacht en belangenbehartiging voor de Roma vindt sinds 2007 plaats door het Helpproject, later Romaproject, en door een samenwerking met het Missionair Servicecentrum Tilburg.

Meer informatie

pdfBrochure: Van Pater tot parochie

pdfBrochure: Door alle tijden

pdfBochure: Ten dienste van

pdfArtikel: Anders-maatschappelijken

pdfFolder Kerk & Presentie

pdfPWN Nieuwsbrief no. 36